Γηγενείς Ποικιλίες

 


 Σειρά «ΑΝ»


 

malagouzia160

AN Μαλαγουζιά – Ασύρτικο 

Ένα κρασί γεμάτο φρεσκάδα και πολυπλοκότητα. Ένα ελκυστικό μπουκέτο αρωμάτων με μακριά επίγευση σε ένα πλούσιο και απολαυστικό κρασί.

 

 1. Περιγραφή

  Λευκός ξηρός οίνος. Ένα ποιοτικό κρασί που προέρχεται από τη μίξη των γηγενών ποικιλιών Μαλαγουζιά (50%) και Ασύρτικο (50%).

 2. Προέλευση

  Το αμπελοτόπι βρίσκεται στο Λεόντιο Κορινθίας, σε φτωχό κροκαλώδες έδαφος. Το μέτριο υψόμετρο (450 μ.) σε συνδυασμό με την ΒΑ έκθεση και τους δροσερούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης, ευνοούν τη μετρίαση των ζεστών καλοκαιρινών ημερών, καθυστερώντας την ωρίμανση, και εξασφαλίζοντας παράλληλα υγιείς καρπούς. Η ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση απέδωσε 400 λίτρα/στρ, αυξάνοντας την γευστική συμπύκνωση και την ποιότητα.

 3. Οινοποίηση

  Τον αποραγισμό των σταφυλιών ακολουθεί  η προ-ζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασίες που διαρκεί περίπου 24 ώρες και ορίζεται αυστηρά από την ποιότητα του σταφυλιού. Ο ελαφρά πιεσμένος χυμός ψύχεται με σκοπό τη διαύγαση του πριν τη ζύμωση. Διαχωρισμένη οινοποίηση με επιλεγμένες ζύμες και αυστηρό έλεγχο της θερμοκρασίας όπως επίσης και  διαχείριση του οξυγόνου, εξασφαλίζουν ένα καλά δομημένο και εκφραστικό κρασί. Παραμένει και αναδεύεται με τις οινολάσπες για 8 μήνες. Ένα μικρό ποσοστό παλαιώνει σε παλαιά και νέα βαρέλια. Η Μαλαγουζιά με το εκφραστικό αρωματικό της προφίλ, αναμειγνύεται πριν την εμφιάλωση με το Ασύρτικο, που προσδίδει στο τελικό προϊόν δομή και έντονη οξύτητα, επιτρέποντας έτσι στο κρασί να εξελιχθεί μέσα στη φιάλη για τα επόμενα 5 έτη.

 4. Πώμα

  Diam 5

 5. Γευσιγνωστική Σημείωση

  Απαλό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες στη στεφάνη. Αίσθηση φρεσκάδας σε ένα πολύπλοκο ανθώδες – φρουτώδες προφίλ. Εκφραστικό αλλά παράλληλα και αυστηρά δομημένο κρασί με νότες κίτρων, ανανά και βοτάνων που προδιαθέτουν για ένα μακρύ, πλούσιο και γευστικό κρασί.

 6. Συσκευασία

  Φιάλες 0,75 lt / Κιβώτια 6 φιαλών.

 

AN-Agiorgitiko-bottle160

AN Aγιωργίτικο 

Ένα σαγηνευτικό ανώτερης κλάσης Αγιωργίτικο, προβάλλοντας ζουμερά εκφραστικά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων. Μια ελκυστικά πολύπλοκη παλέτα με εκλεπτυσμένη δομή και ένα ευχάριστο, βελούδινο τελείωμα.

 

 1. Περιγραφή

  Ερυθρός ξηρός οίνος, 100% Αγιωργίτικο, Λεόντιο-Κορινθίας.

 2. Προέλευση

  Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη Κόρινθος. Οι ζεστές καλοκαιρινές ημέρες αντιμετωπίζονται με τεχνικές διαχείρισης του φυλλώματος.Το αμπελοτόπι βρίσκεται σε αργιλο-πηλώδες έδαφος με 30% χαλίκι. Το ελαφρύ πότισμα κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης εξασφαλίζει την επιθυμητή φρουτώδη έκφραση. Η ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση δίνει 350 λίτρα/στρ.

 3. Οινοποίηση

  Τον αποραγισμό των σταφυλιών ακολουθεί η προ-ζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εμβολιάζουμε με επιλεγμένες ζύμες για τη ζύμωση των σακχάρων του μούστου. Η διάρκεια της εκχύλισης καθορίζεται από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών του κάθε τρύγου και κυμαίνεται περίπου στις 3 εβδομάδες.  Παραμένει για 8μήνες σε νέα και παλαιά βαρέλια (μέτριου καψίματος) με περιστασιακή ανάδευση των οινολασπών.

 4. Πώμα

  Diam 5

 5. Γευσιγνωστική Σημείωση

  Έντονο πορφυρό χρώμα με μωβ ανταύγειες. Πολύπλοκη φρουτώδης γευστική παλέτα, με εκφραστικά φρέσκα κόκκινα φρούτα και τονισμένα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, όπως το κεράσι. Βελούδινη μαλακή δομή, με πολύ καλή ενσωμάτωση του βαρελιού και γεμάτο σώμα που σε  προδιαθέτει για ένα απολαυστικό τελείωμα.

 6. Packaging

  Φιάλες 0,75 lt / Κιβώτια 6 φιαλών.