blog-page-vert-GR

Σίγουρα ένα ντελικάτο κρασί που κερδίζει τη συμπάθεια πολλών δεν είναι ποτέ βαρετό…
H  λέξη finesse μεταφράζεται στα ελληνικά ως «κομψότητα», ενώ στα γαλλικά παραπέμπει μεταξύ άλλων  σε «λεπτότητα».

O γευσιγνωστικός αυτός όρος, αναφέρεται σε ένα κρασί ποιότητας, ισορροπημένο, με λεπτές/κομψές αρωματικές και γευστικές αποχρώσεις.

Περισσότερα εδώ

 

Το Άγγιγμα του Οινοποιού κάνει τη διαφορά σε συνδυασμό με την ποιότητα των σταφυλιών η οποία καθορίζει σε μέγιστο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Ο οινοποιός επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη γεύση και επίγευση του κρασιού. Εκτός από τις τοπολογικές διαφορές, υπάρχουν πολλά πράγματα που οι ειδικοί κάνουν στο κελάρι για να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Η παλαίωση του κρασιού σε δρύινα βαρέλια είναι ίσως η πιο γνωστή τεχνική, αλλά δεν είναι η μόνη. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθούμε ένα οινοποιείο μπορούμε να ρωτήσουμε περισσότερα για τους παρακάτω παράγοντες μαθαίνοντας γι αυτούς, και καταλαβαίνοντας καλύτερα τους στόχους του οινοπαραγωγού.

Περισσότερα εδώ

Επιλογή και Δέσμευση

Ο οινοπαραγωγός και η οινική του ομάδα επέλεξαν χωρίς καμιά αμφιβολία να μην δεσμεύονται από ένα συγκεκριμένο αμπελώνα ή περιοχή για τα κρασιά τους. Παρά το γεγονός ότι ο παραγωγός διαθέτει δικά του αμπέλια στη Θεσσαλία, η οινοποιητική ομάδα αποφάσισε την ελεύθερη επιλογή αμπελώνων με ξεχωριστό τοπολογικό ενδιαφέρον ώστε να εκφράζονται με πληρότητα οι δυνατότητες της κάθε ποικιλίας.

Περισσότερα εδώ