winemaking-crop

 

H Οινοποίηση


Σταθερή ποιότητα, βάθος και προσωπικότητα, ισορροπία και φινέτσα
είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τις οινοποιήσεις του Άγγελου Νούλα


 

Ήταν επιλογή του οινοπαραγωγού να μη δεσμεύεται από ένα συγκεκριμένο αμπελώνα για τα κρασιά του. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει δικά του αμπέλια στη Θεσσαλία, η οινοποιητική ομάδα αποφάσισε να επιλέγουν ελεύθερα συγκεκριμένες περιοχές και αμπελώνες με τοπολογικό ενδιαφέρον ώστε να εκφράζονται με πληρότητα οι  δυνατότητες της κάθε ποικιλίας.

Η ιδιαιτερότητα της οινοποίησης του Άγγελου Νούλα εστιάζει σε τέσσερα κυρίως σημεία:


1. Επιλογή αμπελώνων βάσει τοπολογικών χαρακτηριστικών


2. Ποιότητα του σταφυλιού που εξασφαλίζεται από την προσεκτική επιλογή των αμπελώνων και τη στενή συνεργασία με τους αμπελουργούς


3. Ελάχιστη παρέμβαση στην οινοποίηση (Minimal winemaking intervention)


4. Παλαίωση και εξέλιξη των οίνων μέσα στο χρόνο

Για το λόγο αυτό, ο “Διάλογος -Chardonnay” του  Άγγελου Νούλα καλιεργείται σε ορεινά υψίπεδα που μετριάζουν τις υψηλές θερμοκρασίες και εκφράζουν το βάθος μιας, τόσο ευέλικτης και προσαρμόσιμης σε κλιματικές συνθήκες, ποικιλίας.

Ο “Διάλογος- Gris de Noir ” του Άγγελου Νούλα προέρχεται κυρίως από Cabernet Sauvignon, και καλιεργείται σε αμπελώνες χαμηλών υψομέτρων που επιτρέπουν την αργή και ομοιογενή ωρίμανση των σταφυλιών στα επιθυμητά επίπεδα αλκοόλης.

Για το Διάλογος-Merlot επέλεξαν αμμώδη εδάφη με πηλό και εντατική διαχείριση του φυλλώματος (canopy management) ώστε να ισορροπήσει φυσικά η έκφραση των φρούτων στο επιθυμητό επίπεδο οξύτητας.

Η νέα σειρά “ΑΝ”, που παίρνει το όνομά της από τα αρχικά του ιδιοκτήτη, εστιάζει σε ελληνικές γηγενείς ποικιλίες, όπως το Αγιωργήτικο και τις ευγενείς ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ασύρτικο . Mε την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών οινοποίησης, αποκαλύπτει μια διαφορετική πρόταση κρασιού με ασυναγώνιστη αξία. Με στόχο την αέναη ποιότητα, ο Άγγελος Νούλας ανοίγει το δικό του «Διάλογο» με το χρόνο και παρουσιάζει τις οινοποιήσεις του με διεθνείς και γηγενείς ποικιλίες στην παγκόσμια αγορά οίνου, αποκαλύπτοντας την εκλεκτή ιδιαιτερότητα του ελληνικού αμπελώνα.