Διεθνείς Ποικιλίες

 


 Σειρά «Διάλογος»


 

dialogue-chardonnay160

Διάλογος Chardonnay 

Παλαίωση και εξέλιξη στη φιάλη.

 

 1. Περιγραφή

  Λευκός ξηρός οίνος. Μοντέρνα έκφραση κρύου κλίματος Chardonnay (100%).

 2. Προέλευση

  Το αμπελοτόπι που βρίσκεται στην Βόρεια Πελοπόννησο σε υψόμετρο 950μ εξασφάλισε υψηλές θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, μετριάζοντας τις ζεστές καλοκαιρινές ώρες της ημέρας και ενδυναμώνοντας το αποτέλεσμα των κρύων νυκτών. Οι ημέρες, από την άνθιση μέχρι τον τρύγο ξεπερνούν τις 130, βελτιώνοντας την άρτια ωριμότητα στα επιθυμητά επίπεδα. Η ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση, απέδωσε 400 λίτρα/στρ συνεισφέροντας στην ποιοτική του αναβάθμιση.

 3. Οινοποίηση

  Τον αποραγισμό των σταφυλιών, ακολουθεί  η προ-ζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ελαφρά πιεσμένος χυμός, ψύχεται με σκοπό τη διαύγασή του πριν τη ζύμωση. Εμβολιάζεται με επιλεγμένες ζύμες που ζυμώνουν τα σάκχαρα μέχρι το τέλος. Παραμένει για 8 μήνες με τις οινολάσπες που αναδεύονται περιστασιακά. Μέρος του έχει ωριμάσει σε παλαιά βαρέλια και έχει υποστεί και μηλογαλακτική μετατροπή.

 4. Πώμα

  Diam 5

 5. Γευσιγνωστική Σημείωση

  Απαλό κίτρινο, με πράσινες ανταύγειες στη στεφάνη. Πλούσιο με εκρηκτικά αρώματα τροπικών και ώριμων λευκόσαρκων φρούτων, σε μια ισορροπημένη και πολύπλοκη γευστική παλέτα που προδιαθέτει για ένα μακρύ τελείωμα.

 6. Συσκευασία

  Φιάλες 0,75 lt / Κιβώτια 6 φιαλών

 

Gris-De-noir-bottle160

Dialogue Gris de Noir 

Απολαυστικές νότες ροδιού, κερασιού και κόκκινου μούρου. Φρεσκάδα στη γευστική παλέτα, με νότες πράσινης πιπεριάς και κόκκινων φρούτων. Αίσθηση στρογγυλάδας στο στόμα, με τονισμένη τη δροσερή οξύτητα του λεμονιού. Πολύ κομψό γευστικό προφίλ.

 

 1. Περιγραφή

  Μοντέρνο στυλ ροζέ κρασιού. Ερυθρωπός ξηρός οίνος, 85% Cabernet Sauvignon και 15% Αγιωργίτικο. Στόχος είναι  ένα κρασί γευστικά εκφραστικό με τον χαρακτήρα κόκκινου και την τραγανή γεύση του λευκού κρασιού.

 2. Προέλευση

  Cabernet Sauvignon από την Αταλάντη, Φθιώτιδας σε έδαφος αργιλώδες με κροκάλες. Η ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση απέδωσε 350 λίτρα/στρ. Τα σταφύλια τρυγούνται με στόχο την επιθυμητή ωρίμανση.

 3. Οινοποίηση

  Τον αποραγισμό των σταφυλιών ακολουθεί μια σύντομη προ-ζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Διατηρούμε τους φλοιούς σε επαφή με το μούστο για σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ελαφρά βαμμένος χυμός, διαχωρίζεται από τα στέμφυλα και εμβολιάζεται με επιλεγμένες ζύμες που ζυμώνουν τα σάκχαρα μέχρι το τέλος.

 4. Πώμα

  Diam 5

 5. Γευσιγνωστική Σημείωση

  Υπέροχο απαλό χρώμα σολομού. Απολαυστικές νότες ροδιού, κερασιού και κόκκινου μούρου. Φρεσκάδα στη γευστική παλέτα με νότες πράσινης πιπεριάς και κόκκινων φρούτων. Αίσθηση στρογγυλάδας στο στόμα με τονισμένη τη δροσερή οξύτητα του λεμονιού. Πολύ κομψό γευστικό προφίλ.

 6. Συσκευασία

  Φιάλες 0,75 lt / Κιβώτια 6 φιαλών

 

 

merlot-bottle160

Dialogue Merlot 

Απολαύστε εκφραστικά κόκκινα και μαύρα φρούτα με γήινες και πικάντικες νότες σε μια ισορροπημένη γευστική παλέτα. Μεταξένιες τανίνες και εξαιρετικής ποιότητας φρούτα προδιαθέτουν για ένα γευστικό τελείωμα.

 

 1. Περιγραφή

  Περιορισμένης παραγωγής Ερυθρός ξηρός οίνος, Merlot (100%).

 2. Προέλευση

  Το αμπελοτόπι του βρίσκεται στο Νέσσων-Λάρισα. Οι ζεστές ημέρες μετριάζονται εφαρμόζοντας τεχνικές διαχείρισης του φυλλώματος (canopy management). Το αμπελοτόπι βρίσκεται σε φτωχά αμμώδη εδάφη με μικρό ποσοστό αργίλου. Το ελαφρύ πότισμα κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης εξασφαλίζει την επιθυμητή φρουτώδη έκφραση και την πλούσια ταννική  δομή. Η ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση δίνει περίπου 300 λίτρα/στρ.

 3. Οινοποίηση

  Τον αποραγισμό των σταφυλιών ακολούθησε η προ-ζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εμβολιάζουμε με επιλεγμένες ζύμες για τη ζύμωση των σακχάρων του μούστου σε αυστηρά ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Η διάρκεια της εκχύλισης καθορίζεται από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών του κάθε τρύγου και κυμαίνεται περίπου στις 2 εβδομάδες. Παλαιώνει για 16 μήνες, με περιστασιακή ανάδευση των οινοπλαστών σε – κατά τα δύο τρίτα – νέα και παλαιά βαρέλια 2ης και 3ης χρήσης, μέτριου και μέτριου+ καψίματος.

 4. Πώμα

  Diam 10

 5. Γευσιγνωστική Σημείωση

  Μέτρια κόκκινο χρώμα με μωβ ανταύγειες στη στεφάνη. Συμπυκνωμένα φρουτώδη αρώματα στη μύτη με πικάντικες και σοκολατένιες νότες. Εκφραστικά μαύρα φρούτα, ντελικάτες νότες μπαχαρικών και δέρματος σε μια ισορροπημένη γευστική παλέτα. Πλούσια μαλακή ταννική δομή, με πολύ καλά ολοκληρωμένη τη γαλλική δρυ, που προδιαθέτει για ένα απολαυστικό τελείωμα.

 6. Συσκευασία

  Φιάλες 0,75 lt / Κιβώτια 6 φιαλών